Mediumschap

Wie mij een beetje kent weet dat ik heel down to Earth ben. Ik heb een ontzettend sterk hoofd en ben wetenschappelijk opgeleid. Mijn sterke brein heeft er jarenlang voor gezorgd dat ik mijn leven vooral liet bepalen door mijn hoofd. Mijn gevoel kwam daardoor steeds verder op de achtergrond te staan. Keuzes die ik maakte waren vooral mind-gerelateerd en ik moest alles kunnen en willen verklaren. Hoogsensitiviteit en mediumschap was 10 jaar geleden nog ver van mijn bed show. Ik vond het vaag en niet de bevatten. Zweverig en aanstellerig. Ik kreeg er jeuk van. Maar toch triggerde het mij op de één of andere manier ook wel weer.

Nu 10 jaar verder ben ik opgeleid tot intuïtief coach en hoogsensitiviteitsdeskundige. Heb ik 3 jaartrainingen mediumschap achter de rug en ben ik bezig met een jaartraining healing & mediumschap. En het leuke van dit alles is dat de wetenschap ook elke keer de hoek om komt kijken. Ik heb een tijdje een bedrijf gehad (We-fixx) waarin wij samen met Sympopna en de Radboud Universiteit wetenschappelijke congressen organiseerde voor de psychiatrie, met als doel meer herkenning en erkenning over hoogsensitiviteit binnen de GGZ. Congressen werden druk bezorgd door psychiaters, verslavingsartsen, huisartsen, psychologen en andere mensen werkzaam binnen de GGZ. Na 3 jaar ben ik hier uitgestapt omdat ik voelde dat ik toch meer de kant van het mediumschap op moest.

Ook binnen het mediumschap kom ik steeds vaker de wetenschap tegen. Niet alleen lees ik over onderzoeken naar de werking van het brein van de medium, de accuraatheid van een reading, de effecten van energie, maar lees ik ook over onderzoeken naar het bewustzijn bij mensen die geen hersenactiviteit hebben. En dat intrigeert mij enorm. Ik heb nog steeds dat ik dingen niet kan verklaren, maar soms toch graag zou willen verklaren. Misschien omdat ik nog steeds een kritisch brein heb en dat altijd zal blijven houden.

Voor degene die mij kennen zal ik altijd down to Earth blijven. Zal mijn kritische brein zeker ook vragen blijven stellen. Moedig ik mensen aan om kritisch te blijven, maar ook zeker open te staan voor dingen die (nog) niet verklaard kunnen worden. Laat je vooral verwonderen en zelf ervaren wat wel en niet werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *